O društvu

Začetek športno potapljaškega in ribiškegaplk-ucilnica društva PLK Koper sega v leto 1974. Takrat je bila ustanovljena Potapljaška sekcija, kot ena od sekcij v okviru športnega društva Luke Koper. Z naraščanjem števila članov in pričetkom udejstvovanja tudi na tekmovalnih področjih je sekcija postopoma prerasla svoje prvotne okvirje in se je registrirala pri Slovenski potapljaški Zvezi kot samostojen klub z imenom PLK – “Potapljači Luke Koper“.

klubski-vecer

Po več kot 30 letih bivanja v prostorih na ozemlju Luke Koper, smo se leta 2007 izselili in pristali v današnjih prostorih, v atomskem zaklonišču pod restauracijo “Slorest” na vojkovem nabrežju. Kljub razburljivim in skorajda usodnim trem selitvam nam je z veliko prostovoljnega dela in prijateljskim odnosom uspelo ostati na trdnih tleh, nenazadnje nas od samega začetka spremlja naziv ” The best club in town “.

Danes ima PLK okoli 130 stalnih aktivnih članov – potapljačev, podvodnih ribičev, apneistov in trnkarjev. Klub je odprt vsem, ki si želijo srečanja s podvodnim svetom, morjem, z dobro družbo in seveda želijo v klubu tudi aktivno delovati.