Eko akcija – za čiste vode Slovenije

EKo akcija Za ciste vode Slovenije (15)Skupaj za čiste vode Slovenije!

V okviru akcije Skupaj za čiste vode Slovenije smo se člani Športnega potapljaškega in ribiškega društva Potapljači Luke Koper (PLK Koper) minulo soboto spustili na morsko dno ob koprski Semedelski promenadi in na kopno dvignili skoraj 3 kubične metra različnih odpadkov.

Akcija čiščenja morskega dna je bila še toliko bolj zanimiva, saj so se na isti dan, ob isti usi v vodo hkrati vrgli potapljači PD Maribor, DPD Bled, PLK Koper in DPD Vidra Krško. Okoli 60 potapljačev je tako v soboto čistilo Dravo, Blejsko jezero, Koprski zaliv in Krko na območju Kostanjevice.

Žal so tudi tokrat prednjačili kosovni odpadki in odpadne plastenke oz. pločevinke; najbolj razočarani pa smo bili nad tem, da je bil na morskem dnu najden odslužen avtomobilski akumulator! Ni potrebno ponavljati, da gre za nevaren in izredno škodljiv odpadek, ki se lahko odda samo v namenskih akcijah zbiranja nevarnih odpadkov in pri pooblaščenih prevzemnikih. Tak odpadek se lahko brezplačno odda prodajalcu ob nakupu novega akumulatorja, ali na zbirna centra na Srminu in Dvorih pri Sv. Antonu.

Fotoalbum na PLK FB strani in strani Marjetice d.o.o.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.