25. MEDNARODNI POKAL PLK

25.pokal PLK - zmagovalci

Z leve Bojan Ropoša (KIT Kranj) – največja riba, drugouvrščena ekipa RD ORADELA Piran, zmagovalci ŠRD KIT Kranj ter tretje uvrščena MRK MENOLA Izola.

Mednarodni pokal PLK v trnkarenju iz zasidranega čolna tradicionalno organiziramo vsako leto prvo soboto v juniju. Na pokal se prijavijo lahko dvočlanske ekipe. Običajna udeležba je iz prijateljskih društev Slovenije, Italije in Hrvaške, letos pa se je udeležila tudi ena ekipa kluba Arbun iz Nemčije. Tokratni mednarodni pokal PLK 2023 je bil za nas prav poseben dogodek, biti bi sicer moral že 27. po vrsti, pa je zaradi restrikcij Covida bil “le” 25!

Tekmovanje je potekalo v lepem vremenu in na mirnem morju. Dvočlanske ekipe, razporejene po čolnih s čolnarji – sodniki (barkajoli) so lovile iz zasidranih čolnov pod Izolsko bolnico na polju označenem z štirimi bojami. Start tekmovanja je bil ob 8. uri, lovilo se je pet ur. Sodniki na čolnih so sproti nadzirali veljavnost ulovljenih rib. Vaba je bila proste izbire. Lovila se je različna riba. Prevladovali so riboni, menole, orade, šuri, špari.

Po izteku tekmovalnega časa ob 13. uri je v koprskem mandraču sledila predaja ulova na tehtanje. Tehtanje je bilo javno na novi koprski pokriti tržnici. Izvedla sta ga vodja tekmovanja Zdenko Grando in glavni sodnik Vinko Mojškerc, seveda pod budnim očesom vodij tekmovalnih ekip.

Po poteku predpisanega časa za morebitne pritožbe so razglašeni rezultati postali uradni. Ponovno (enako kot lani) je zmagala ekipa iz ŠRD KIT Kranj v sestavi Damijan Vrhovnik in Kristan Andrej pred drugouvrščeno ekipo RD ORADELA iz Pirana in tretje uvrščeno MRK MENOLA iz Izole. Najtežjo ribo 362 gramov je ujel Bojan Ropoša iz KIT Kranj. To leto smo ribo darovali samim tekmovalcev, ki so bili zelo zadovoljni s to gesto.

Po tehtanju je sledila svečana podelitev pokalov in pogostitev tekmovalnih ekip in barkajolov ter tradicionalno medklubsko druženje v lokalni restavraciji EL TORO na koprski tržnici.

Zahvala za uspešno organizacijo in izvedbo tekmovanja gre dvanajstim članom ribiške sekcije PLK. Naših barkajolov s čolni je bilo šest, ostale ekipe so imeli svoje čolne. Zahvala gre tudi podjetju Kruh Koper, ki je zagotovil sendviče za tekmovalce.

25.pokal plk - rezultati

Pripis: naknadno je naš dogodek finančno podprla tudi Luka Koper v okviru sofinanciranja dogodkov preko razpisa Živeti s pristaniščem (glej https://www.zivetispristaniscem.si/2023/rezultati-sklada-ziveti-s-pristaniscem).

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other