Darovanje sarme 2013

Tudi letošnja Sarma, že 8. zapored, je za nami. Tokrat v malo bolj spočiti izvedbi, saj se je naša otvoritev sezone zaradi novega zakona, ki nam je črtal 2.januar kot dela prost dan, premaknila na v bodoče tradicionalno prvo soboto v letu. Za nekatere izmed nas se je Sarma 2013 začela že v četrtek v klubskih prostorih, kjer smo pripravljali sarmo in tako ob 23:30 opravili pravo malo pokušino. Na glasovanju je komisija soglasno, brez pomislekov potrdila kakovost, okus in strukturo sarme, ki naj bi nato v soboto zastopala naš dogodek (pojavila se je celo dilema ali bo do sobote sploh še kaj ostalo v loncu).

V soboto, 5.1.2013 smo se ob 10h zbrali pred klubom, se porazdelili po avtih in se počasi odpravili v Piran, kamor smo prispeli nekaj pred 11 uro. Tam so nas že čakali kolegi iz drugih slovenskih klubov. Sledilo je preoblačenje v prostorih potapljaškega centra Norik sub, gasilska fotka in ob sireni, ki je naznanila 12 uro tudi težko pričakovan skok v morje. Z razliko od lanskega leta, nam je vreme tokrat bilo bolj naklonjeno, tudi morje je imelo vrtoglavih 12 stopinj. Tokrat v rekordni udeležbi 25 potapljačev smo potop začeli ob oranžni boji na globini 5m, kjer smo odpakirali sarmo in odprli penino. Po končanem poziranju in pitju smo se v parih odpravili vsak po svoje, eni levo, eni desno, eni nazaj in eni proti Trstu s pomočjo podvodnih skuterjev. Po slabi uri smo se že na veliko veselili Marjanovih toplih tušev. Med našim potopom pa so punce na obali že pridno pripravljale pijačo in pogrevale sarme. Zdaj se je začelo za res, kdo spravi več sarm vase, zmaga. Hja no ,vsaj tako je bilo videti zunanjim opazovalcem. Za konec pa nas je Tea še razveselila s svojim opojnim tiramisujem. Po skoraj uri tišine je sledilo še »suho« nazdravljanje s ostalo penino in okoli 16 ure smo se še najbolj zagreti odpravili proti Izoli v pizzerijo zapolniti še tisti predalček, ki ga ni uspelo sarmam. Tako je izgledala naša full day sobota, upam da prva izmed mnogih v letošnjem letu. Imeli smo se super, posebne čestitke vsem, ki so pomagali pri organizaciji dogodka in že se veselimo naslednje Sarme leta 2014.

Ps: Glede na število sarmic, ki smo jih letos namenili Neptunu, upajmo, da se nas vsaj malo usmili in nam letos postreže z izjemno vidljivostjo, za varnost pa itak moramo in znamo poskrbeti sami…

Nazaj na dogodki v letu 2013