Športni dosežki v letu 2011

21. DRŽAVNO PRVENSTVO V TRNKARJENJU S PALICO IZ ZASIDRANEGA ČOLNA, Piran 15-16.10.2011

Najboljši slovenski športni ribiči so se minuli vikend na morju pred Bernardinom pomerili na 21. Državnem prvenstvu v trnkarjenju s palico iz zasidranega čolna, ki ga je organizirala Zveza za športni ribolov na morju Slovenije, izpeljalo pa Ribiško društvo KIT iz Kranja. Državni prvak je postal Edi Bizjak iz PLK Koper, drugi je bil Damjan Vrhovnik iz ŠRD KIT Kranj, tretji pa Milorad Škrokov iz RD Oradela Piran.

SVETOVNO PRVENSTVO V ŠPORTNEM RIBOLOVU NA MORJU, Livorno 28.8.2011

Četrto mesto na SP za slovensko člansko reprezentanco v športnem ribolovu na morju

Italija je med  28. avgustom in 3. septembrom 2011 gostila tretje Svetovne ribiške igre, v sklopu katerih se je odvijalo tudi Svetovno prvenstvo v športnem ribolovu na morju, na katerem je sodelovala tudi slovenska članska reprezentanca.

V obmorskem mestu Vada, v bližini Livorna, se je v športnem ribolovu na morju pomerilo 18 reprezentanc iz  Italije, Francije, Španije, Nemčije, Portugalske, Nizozemska, Luksemburga,  Belgije, Anglije, Wales-a, Irske, San Marina, Brazilije, Južne Afrike, Kazahstana, Hrvaške, Črne gore in Slovenije.

Slovenska reprezentanca je odšla na svetovno prvenstvo braniti lansko letni bronasti naslov, a ga je po treh tekmovalnih dneh zgrešila in prvenstvo končala na četrtem mestu. Prvo mesto je osvojila reprezentanca Italije, drugo mesto reprezentanca Hrvaške in tretje mesto reprezentanca Francije.

Slovensko člansko reprezentanco so zastopali Edvard Bizjak (PLK Koper), Marijan Čater (KIT Kranj), Martin Grando (PLK Koper), Vinko Mojškerc (PLK Koper), Aljoša Tomšič (Solinar Strunjan) in Dejan Struna (RPD Piran), pod vodstvom kapetana Grando Zdenka (PLK Koper) in trenerja Furlan Bojana (PLK Koper).

Prihodnje  leto se bo svetovno prvenstvo v ribolovu na morju odvijalo v Južnoafriški republiki.

 

Nazaj na Športni dosežki