Športni dosežki v letu 2012

DRŽAVNO PRVENSTVO V LOVU RIB S PALICO IZ ZASIDRANEGA ČOLNA – člani 27. – 82. Oktober 2012

V skoraj nemogočih vremenskih razmerah je le uspelo spraviti pod streho tudi to tekmovanje, ki je nekako najvišjega ranga, oziroma prestiža. Pred Bernardinom se je pomerilo 30 finalistov iz predtekmovanj. Med njimi je  zastopalo barve PLK- ja šest članov.

Vinko je osvojil drugo mesto, Edi Bizjak je bil 6, Zdenko Grando 7, Martin Grando 13,  Aleksander Župevc 20 in Rado Vidic 26.

Spremljalo nas je res obupno vreme, saj je bila zelo močna burja z dežjem. Mejilo je že na odpoved tekmovanja. No nekateri se pač znajdemo tudi v teh vremenskih razmerah. 🙂

SVETOVNO PRVENSTVO  U-21 22. -29. September 2012 Igalo – Črna Gora

Največji dosežek na tekmovanjih v letu 2012 je sigurno dosegla slovenska ekipa U – 21, ki je nastopala na svetovnem prvenstvu v Črni gori. V ekipi sta bila in seveda prispevala k temu uspehu Boštjan Čotar in Matej Šimičić Rupert.

Uspeli so premagati prav vse in osvojiti zlato medaljo. Za nameček je postal svetovni prvak, tudi član te ekipe, Andrej Kristan iz Kranja.

SVETOVNO PRVENSTVO V LOVU RIB IZ ZASIDRANEGA ČOLNA – člani  Francija 1. – 8. September 2012

Na svetovno prvenstvo smo odpotovali par dni prej, da bi si lahko zagotovili ogled terena in preizkusili trnke v morju pred Francijo. Tekmovalo se je na Atlantiku. Ker smo bili pred dvema letoma nekateri že na podobnem terenu smo tudi tokrat pričakovali podoben ribolov, vendar se je izkazalo da ni tako. Takrat so prevladovali pišmoli, tokrat pa v glavnem kantarji in ugorji, ki so dosegali tudi do 15 kg. V močnem toku, ga je bilo zelo težko spraviti na barko. No vseeno smo se pogumno spoprijeli z vsemi težavami in na koncu med 14 ekipami zasedli peto mesto takoj za Italijo, ki je imela isto število točk. Ta rezultat s štejemo kot zelo dober saj je bil ribolov izredno težaven in naporen.

Med posamezniki je bil najboljši Dejan Struna ( RPD Piran ) na odličnem 8 mestu. Vinko Mojškerc ( PLK )18, Damjan Vrhovnik ( KIT Kranj ) 25, Densi Loboda ( Oradela Piran) 33. Edi Bizjak in Martin Grando ( Oba PLK ) sta bila na dnu lestvice, vendar tudi zato, ker sta se menjala, saj je bil Edi rezerva in je zadnji dan tekmoval on.

Tekmovalo je 72 tekmovalcev

DRŽAVNO PRVENSTVO V LOVU RIB S PALICO IZ ZASIDRANEGA ČOLNA – U21 1.-2. September 2012

Po letu premora zaradi pomanjkanja mladincev tej kategoriji je letos spet uspelo spraviti skupaj osem tekmovalcev, ki so se pomerili v koprskem zalivu. Tekmovali so iz enega  in naš Boštjan Čotar je po dveh dneh ogorčenega boja zasedel drugo mesto. Po prvem dnevu je bil še na petem mestu nato pa drugi dan bil najboljši in skupni rezultat je bil tukaj. Matej Šimičić Rupert je bil nekoliko slabši in je bil na koncu sedmi. Po prvem dnevu mu je kazalo sicer celo bolje a se žal drugi dan ni izšlo.

DRŽAVNO PRVENSTVO V LOVU RIB IZ ČOLNA NA ROKO ( tonja) 24. Junij 2012

Prireditelj MRK Menola iz Izole je pripravil tekmovanje v Strunjanu. Sodelovalo je deset ekip in ekipa ŠPRD PLK  v sestavi Vinko Mojškerc, Zdenko Grando in Edi Bizjak je osvojila drugo mesto. Med posamezniki pa Vinko tudi drugo mesto.

DRŽAVNO PRVENSTVO Z OBALE ZA ČLANE  19. Junij 2012

Tekmovanje je bilo na obali Fornače – Piran.

Za PLK je nastopala delno pomlajena ekipa saj sta bila v njej Peter Kodre in Matej Šimičić Rupert ( mlada tekmovalca ) in jaz Vinko Mojškerc ( že v letih a z izkušnjami  :-). Kot ekipa smo se odrezali dobro, saj smo zasedli tretje mesto med osmimi ekipami.

22. MLADINSKO DRŽAVNO PRVENSTVO V LOVU RIB Z OBALE  1. Julij 2012

Državno prvenstvo je potekalo na semedelski cesti v Kopru. Na tej lokaciji pa zato, ker smo bili mi prireditelj tega prvenstva. Sodelovalo je 30 tekmovalcev iz 6 klubov razdeljenih v tri skupine po starosti. Kakor vsako leto je bilo tudi letos največ kadetov ( 20). Med mljšimi mladinci je bil Martin Konestabo – ŠPRD PLK prvi in Vanja Vidic – ŠPRD PLK tretja. V drugih kategorijah smo ostali brez medalj.

Sodelovali smo tudi kar na nekaj pokalih in osvojili nekaj lepih mest.

Pokal MENOLA – Vinko Mojškerc in Boštjan Čotar 4. Mesto

Pokal Oradela – Martin Grando in Aleksander Župevc ekipno 2. Mesto, medtem ko je posamezno zmago odnesel Martin in še največjo orado je imel. Imela je kar 780 gr.

Pokal Ankaran – Martin in Zdenko Grando 1. Mesto

Pokal SOLINAR STRUNJAN –  Zlatko Gjerkeš in Bojan Furlan – 1. mesto

Nazaj na Športni dosežki