Začetni potapljaški tečaj


Letošnjega začetnega potapljaškega tečaja CMAS P1 se je udeležilo 10 tečajnikov. Nosilec tečaja je bil naš predsednik Domagoj Ribarič (CMAS M2), pomagala sta mu inštruktorja Boris Vuga (CMAS M3) in Boris Kocijančič (CMAS M1), na morju pa so na pomoč priskočili še asistenti Aleš Gunjač (CMAS P4), Nejc Kovačič (CMAS P3), Matej Marinac (CMAS P3) in Gregor Korošec (CMAS P3).
Tečaj smo pričeli v ponedeljek 4. junija. Kot že v navadi smo prva dva dneva preživeli v učilnici, kjer smo nove tečajnike počasi uvajali v ta prečudovit podvodni svet. Po teoretičnem smo tečajnike seznanili z potapljaško opremo, katero je nato vsak tečajnik tudi zadolžil za čas trajanja tečaja. V sredo smo se odpravili v Fieso, kjer smo po skupinskem sestavljanju opreme dočakali tudi prvi pogled pod vodno gladino. Nadpovprečno lepi vremenski pogoji, so tečajnike tako motivirali, da so skrbno sledili navodilom in že prvi dan večino zadanih vaj. Enako sta potekala še četrtek in petek. V soboto smo v Fieso prišli malo po 8 uri in ob 9-ih smo že vsi bili v vodi. Sledilo je še zadnje utrjevanje vaj pred izpitnim potopom, ki nas čaka po kosilu. Med potopoma smo pa imeli nekaj urno pavzo, med katero smo opravili teoretični izpit (pisni test in ustni zagovor). Vsi tečajniki razen enega, ki je prav ta dan odpotoval na dopust, so uspešno opravili teoretični del in tako izpolnili pogoj za praktični del potapljaškega izpita. Na izpitni potop smo se odpravili vsi v eni skupini, kar tečajnikom ni predstavljalo težav. Na koncu so vsi uspešno opravili vaje in uspešno zaključili potapljaški tečaj.
Vsem novim članom želimo veliko lepih, predvsem pa varnih potopov.
Naši novi člani so: Goran Ko., Goran Ka., Sebastjan S., Pavel F., Peter S., Silvo V., Davorin P., Urška H., Blaženko G. in Franko J.

Fotoutrinke iz tečaja si lahko ogledate v >>>fotoalbumu<<<

 

Category: Plk, potapljači, potop, tečaj
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.