Zaključek potapljaške sezone 2018

Foto: A.Žužič

Foto: A.Žužič

Potapljaška sezona v mokrih oblekah se počasi, ampak vztrajno, približuje svojemu koncu (no razen za tiste ta najbolj pogumne ;)). Letos imamo za sabo uspešno potapljaško leto. V klubu imamo kar nekaj novih članov. Nekaj novih P1 in nekaj novih pridruženih že izkušenih potapljačev. Najbolj pa me veseli, ko vsak četrtek v klubu poslušam debato o potopih, ki so bili narejeni v tistem tednu ali na dopustih, ali o naslednji planirani potapljaški avanturi…  Že nekaj časa pa kroži ob četrtkih tudi debata o izletu ob zaključku potapljaške sezone. Kar nekaj je bilo varijant in datumov, na koncu pa je situacija sledeča.
 
Datum: 4.10 – 7.10. (štart iz KP v četrtek popoldne, povratek v nedeljo proti večeru)
Lokacija: KRK 
Gostitelj: Anton Žužič 
Potapljaški center: Diving Žužič
Potopi: primerni za vse potapljaške kategorije (stene)
Pogoj: član PLK (ne velja za ožje družinske člane nepotapljače – beri mož/žena in otroci, nonče puste doma ;))
Cena: sodeč po izkušnjah, ugodna (točna, ko se preštejemo)
 

Zgoraj so osnovni podatki, potrebni za rezervacijo in prijave. Vse ostale informacije bom posredoval v prihodnje, ko vidimo koliko nas bo. Min. = 10 potapljačev.
 
Kapaciteta hiše/apartmajev pri Antonu je za 12 oseb (čakam potrditev o tem številu). Če se nas zbere več, rihta on spanje pri sosedih (tudi tu čakam pisno potrditev).
 
Prva hiša se polni po principu, kdor se prvi prijavi prvi dobi posteljo z prijavo na info@klub-plk-koper.si
 
Za vse, ki še niste bili in ne poznate lokacije oz. gostitelja Antona, naj povem, da smo pri njemu že večkrat bili in smo se imeli odlično. Ima lepe potope, večinoma na vzhodni obali Cresa, če je pa vreme zelo ugodno mu ni težko potegniti do Prviča ali celo do Ćutina. Ribiško plovilo, prilagojeno za nas potapljače sicer izgleda malo hecno, ima pa vse kar ti srce poželi, mize in klopi so pod streho, na strehi pa prostor za martinčkanje in pa predvsem wc. Potopi na katerih smo bili, so nadpovprečno bogati z življenjem, kar mu lahko zavidajo tudi kolegi iz srednje dalmacije. Preizkušeno pred leti, ko smo bili na Krku in Šolti v istem mesecu. Potopi so pravtako primerni za vse kategorije, saj se večinoma potapljamo na stenah, kjer globina ne presega rekreativnih 40m globine. Po potopih pa ima Anton pred bajto urejen pokriti žur plac z zidanim kaminom, kjer se zvečer sprostimo in ob klepetu podoživljamo vtise iz potopov. Hiša je odmaknjena od glavne ceste in sosedov. Lokacija je družinam prijazna (v bližini tudi manjše igrišče za otroke). 
 
Rok za prijavo na zaključek je četrtek 20.9.2018
 
Pri prijavi navedi:
– ime in priimek
– potapljanje (da/ne)
– potapljaška kategorija

 

Category: izlet, potapljači, potop
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.